Haastattelin meditaatio-ohjaaja Emma Sandströmiä meditaation hyödyistä urheilijan näkökulmasta. Itsellänikin on viiden vuoden kokemus meditoinnista ja urheiltuakin on tullut, joten jaoin myös muutamia omia kokemuksiani ja näkemyksiäni.

Käsittelemme videolla meditaation keskeisimpiä hyötyjä urheilussa. Ensimmäisenä käsittelemme meditaation tuomaa hyötyä vastustuskyvylle. Elimistön kyky vastustaa tauteja voi alentua kovan harjoittelun seurauksena. Tästä seuraavat flunssat tai tulehdukset voivat sotkea harjoittelua. Meditaation positiivisesta vaikutuksesta vastustuskykyyn löytyy myös tutkimusnäyttöä. Esimerkiksi oheisessa tutkimuksessa 8-viikon meditointi paransi terveillä aikuisilla aivotoimintaa sekä immuniteettiä. Alterations in Brain and Immune Function Produced by Mindfulness Meditation

Toisena aiheena keskustelimme meditaation vaikutusta henkiseen läsnäoloon. Urheilijalle on tärkeää pystyä keskittymään mahdollisimman tärkeästi vain meneillä olevaan suoritukseen. On osattava elää hetkessä. Meditaatio voi olla tässä suureksi avuksi niin huippu-urheilijoille kuin jokaiselle parasta mahdollista suoritusta hakevalle liikkujalle.

Kolmantena hyötynä Emma kertoi meditaation hyödystä suorituspaineisiin. Tämä koskee erityisesti ammatikseen urheilevia, joilla paineet menestymiseen ovat todella suuret.

Käsittelimme myös mielikuvaharjoittelun ja meditaation yhdistämistä. Emma antaa myös vinkit meditaation helppoon käytäntöön vientiin. Katso alta koko haastattelu.


Lisätietoa meditaatiosta löydät Emman sivulta meditaatiotila.fi. Voit ladata sieltä myös ilmaisen meditaatioäänitteen. Suosittelen testaamaan!

Ps. Käsittelimme tietysti myös meditaation mahdollisia hyötyjä testosteronitasoille. Tämän keskustelun löydät aivan videon lopusta. Jouluna ilmestyvän Testo-Opas e-kirjani voit hankkia vielä hetken ennakkohintaan täältä!

Terveisin,
Pessi

 

 

Comments

comments

IMG_6110

Tilaa 3 ilmaista vinkkiä testosteronitasojesi nostamiseen


- Saat oppaan testosteronitasoja nostavaan ruokavalioon

- Nosta testosteronitasojasi luonnollisesti

- Onnistu lihasmassan kasvattamisessa

You have Successfully Subscribed!

Share This