Hierojalla käynti on mainio investointi kehon ja erityisesti lihasten hyvinvointiin. Lihashuoltoaan ei kuitenkaan kannata laskea pelkästään sen varaan. Parhaiten ongelmat lihasjumien kanssa välttää, kun tekee lihashuoltoa säännöllisesti. Viikkoajan ottaminen hierojalle on varmasti hyvä vaihtoehto. Siihen rinnalle venyttelyrutiinit, niin saat hyvän kokonaisuuden aikaan.

Viikottainen hierojalla käynti on kuitenkin mittava investointi. Hieronnan voi hoitaa myös taloudellisemmalla tavalla. Erilaiset hierontaan tarkoitetut välineet ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuodet kovaa vauhtia. Hieronnan suorittamisessa itse hieronnan palkkaamisen sijaan on muutamia huomattavia etuja taloudellisen säästön ohella.  Voit tehdä oman kehon hierontaa putkirullalla (foam roller) tai erilaisilla palloilla helposti kotona vaikka lyhyissä sessioissa. Taitavaksi itsensä hierojaksi tuleminen ei vaadi pitkää koulutusta vaan pikemminkin kärsivällisyyttä. Kun teet hieronnan itse, niin voit kohdistaa hoidon juuri sinne missä tunnet sitä itse eniten tarvitsevasi. Voit keskittyä koko ajan pahimpaan ongelma-alueeseen.

Joskus putkirullauksen ja muun lihashuollon helppoutta mainostetaan tyyliin “voit tehdä tätä vaikka televisiota katsellessa”. Mielestäni lihashuolto ja televisio sopivat yhteen kuin shakki ja autolla ajo. Jos et keskity lihashuoltoon, niin tuskin saat mitään kovin suuria hyötyjä. Ei se onneksi kovin vaarallista ole, mutta todennäköisesti aika hyödytöntä. Seuraavassa muutama kollegani Edvin Sandströmin video, joista saat ideoita tehokkaaseen lihashuoltoon itsehieronnan avulla.

Tältä videolta saat hyvien hieronta-asentojen löytämiseen ja hierottavien lihasten pitämiseen rentona. Videolla käytössä oleva väline on suomalainen High Roller putkirulla. High rollerin korotetut jalat tekevät siitä helppokäyttöisemmän kuin tyypilliset putkirullat.

Tässä videossa Edvin esittelee pallon käyttöä lihashuollon tukena. Käytettävä kymmenen sentin halkaisijan pallo on hieman lempeämpi lihaksille kuin usein käytetty kova ja pieni lacrossepallo. Monessa tapauksessa suuremman halkaisijan pallo on hieman miellyttävämpi käyttää.

Lisää videoita ja parhaat välineet lihashuoltoon löydät Putkirullaus.fi verkkokaupasta. Laadukas lihashuoltovälinesetti on tervehdyttävä joululahjaidea itselle tai ystävälle.  Suosittelen erityisesti Oman kehon hierojan tuotepakettia, missä on välineet moneen eri tarkoitukseen. Tuotesivulla on myös opasvideot kaikkien välineiden käyttöön.

Ps. Saat Putkirullaus.fi verkkokaupasta 15% alennuksen kaikesta alennuskoodilla pessi.

Pysy liikkeessä,
Terveisin Pessi

 

Comments

comments

IMG_6110

Tilaa 3 ilmaista vinkkiä testosteronitasojesi nostamiseen


- Saat oppaan testosteronitasoja nostavaan ruokavalioon

- Nosta testosteronitasojasi luonnollisesti

- Onnistu lihasmassan kasvattamisessa

You have Successfully Subscribed!

Share This